Drop din slankekur og tab dig | Slankekur nej tak

drop-slankekur-og-tab-dig

Ikke flere slankekure der ikke virker

Er du en af de mange der er på evig slankekur og sjældent eller aldrig taber dig, så er tiden måske inde til at tænke anderledes.

Overskriften “Drop din slankekur og tab dig” er naturligvis en smule morsom, måske provokerende, men der kan i mange tilfælde være noget om snakken.

Læs videre

Lær Mætningsindexet at kende og tab dig

Mæthedsindex | Index der beskriver mæthed kontra kalorier indtaget

Mad der mætter mest

Hvad er Mæthedsindexet og mætningsfaktor ?
I et videnskabeligt forsøg tilbage i 1995 fik forskerne et stort testpanel til at indtage en række forskellige måltider på 1.000 kiloJoule (KJ), hvorefter testpersonerne blev bedt om at sætte score på deres mæthedsfornemmelse flere gange i timerne efter testmåltiderne.

Læs videre

Drik mælk og tab dig | Kalk binder fedt i tarmen

Drik mælk og tab dig, mælk binder fedt i maven og du taber dig

Mælk er ikke usundt

Forleden så jeg en videnskabelig TV udsendelse om vægttab fra England. Et indslag omhandlede forholdet mellem indtagelse af kalk (Calcium) i forbindelse med et måltid. 2 forsøgspersoner spiste præcis det samme, den ene drak vand til maden,den anden drak et glas mælk.

 

Efterfølgende analyserede man fedtindholdet i afføringen, og det viste sig, som antaget, at testpersonen der havde drukket mælk til maden havde optaget 4 gram fedt mindre end testpersonen der drak vand.

 

De 4 gram gik altså retur i afføringen. Betyder det så at man taber sig hvis man drikker mælk til maden ? – Nu er 4 gram jo ikke alverden, så svaret er jo nok nej, da jo ikke hvis man drikker let eller minimælk, som jo i sig selv indeholder fedt. Svaret må være et lille Ja, hvis man drikker skummetmælk. Skummet mælk indeholder stort set ingen fedt, men indholdet af Kalk der som sagt binder fedtstofferne i tarmen er det samme.

Læs videre