For eller imod kunstig sødemiddel aspartam

Der siges og skrives meget for og imod det kunstige sødemiddel aspartam, selv eksperterne er uenige. Googler man emnet bliver man ikke meget klogere, blot kan man selv vælge, hvilken artikel, ekspert man har tilt til at tro. Dog kan det ikke diskuteres at aspartam ikke indeholder kalorier i sig selv, det gør det ikke.

Diskussionerne går på om aspartam er usundt, eller ligefrem farligt for vores helbred, og om påstande der beretter at man ligefrem tager så når man spiser eller drikker fødevarer med kunstig sukker.

Helt sikkert spændende at følge videnskaben nu og i fremtiden. Faldt lige over denne spændende artikel om emnet på Videnskab.dk:

 

Sødemidlet aspartam deler vandene blandt forbrugere og forskere. Senest har to studier igen sat gang i debatten og EU-Kommissionen har nu bestilt en ny gennemgang af alle aspartam-undersøgelser.

Myndighederne fastslår gang på gang, at sødemidlet aspartam ikke er sundhedsskadeligt i de tilladte mængder i EU. Senest i en artikel på Videnskab.dk.

Alligevel er brugen af aspartam stadig et omdiskuteret emne – blandt andet fordi nye forskningsresultater løbende sår tvivl om myndighedernes vurdering.
Læs hele artikler her på Videnskab.dk

Skriv et svar