Sund persillesovs | Fedtreduceret persillesovs

sund-fedtreduceret-persillesovs

Sund Persillesovs

Der er noget med en god gammeldags persillesovs skal være opbagt. Det der med smør og mel der koges samme og giver en dejlig og rigtig også fed sovs 🙂
Her er så mit bud på en mindst lige så velsmagende persillesovs, men reduceret lidt eller meget på kalorie indholdet men lidt ekstra til den gode smag.

 

Persillesovs til 4 personer:
Tag en god håndfuld persille  og skyl den grundigt, som man jo altid bør gøre. Klip stilken fra og findel/snit persillen med en skarp kniv. Hvor fint eller groft, det skal være, er naturligvis en smagssag.  Om du bruger den ene eller anden type persille gør ingen forskel.

 

Put den hakkede persille i en gryde med en smule vand og en teskefuld margarine eller olie, samt lidt salt og peber. Helst hvid peber så sovsen ikke farves mørk. Lad det simre en 10 – 20 minutter mens du laver andet, f.eks koger kartofler. 

 

Ved at lade persillen simre i vand og lidt olie, trækkes flest muligt smagsstoffer ud af persillen og grundlaget for en perfekt og smagfuld persillesovs er 100% på plads.

 

I modsætning til opbagt sovs, vælger vi at jævne vores persillesovs. Hæld en passende mængde vand/kartoffelvand i den simrende persille,  jævn med Maizena sovsejævner,  til en passende konsistens efter behag, smag til med salt og peber og til sidst tilsættes en smule fløde *, så sovsen får den helt rigtige lyse farve og cremede konsistens, som en rigtig persillesovs nu en gang skal have.

 

* Sund persillesovs | Fedtreduceret persillesovs | Fedtfattig
Inden du i opskriften afsluttede med at tilsætte en smule fløde var vores sovs stort set fedtfri og uden kalorier af betydning. Ved at tilsætte fedtstof (fløden) som det allersidste i vores sovs får vi synliggjort og bevistgjort om, hvor meget eller lidt fedtstof vi faktisk anvender og behøver.  Et forslag i denne opskrift til 4 personer vil være 4 spiseskefulde, men præv lidt lidt frem:)  En yderligere fordel ved at tilsætte fløden som det sidste, er bestem da også at farven er ekstra fin, da persillen ikke når at “misfarve” sovsen inden servering.

 

Og så er persillesovs jo godt til mange andre retter end stegt flæsk.

En kommentar Tilføj dine

Skriv et svar