“Snyd” børnene og de voksne med gulerødder i stave

Sund slik er gulerødder i stave | Snyd børnene og de voksne

Gulerødder i stave forsvinder som dug for solen.

Som “Chef” i eget køkken gennem mange år, og med intention om at gøre det godt, velsmagende og bestemt også sundt, har jeg gentagne gange serveret rå gulerødder som tilbehør til dagens middag !’

 

 

Koteletter, bøffer eller bare en gang Spaghetti Bolognese er indtaget med hast og formentlig også med velbehag. Tilbage står de enlige, og nu udtørrede, omhyggelig skrællede gulerødder og glor 🙁

Ikke nødvendigvis at jeg opdager det, da man jo som “Chef” er forskånet for afrydning og opvask.

På et tidspunkt, snittede jeg forinden, madlavning nogle gulerødder i stave og satte dem i et glas vand for at hindre kedelig udtørring og udseende som, tja. gamle udtørrede gulerødder… Satte dem på spisebordet, der er centralt placeret, så var den jo på plads… og videre til næste gøremål i køkkenet.

Havde egentlig forventet at skulle smide endnu en omgang rå gulerødder ud, som altid, men glasset var sgu da tomt …
I timen op til aftensmaden, er det ganske almindeligt at få jævnlige  og hyggelige besøg af børn og voksne, der lige skal se, hvordan det ellers skrider frem i køkkenet 🙂 “Det går som det skal, vi spiser 18.30 som vi plejer, vi ses”  🙂 – På tilbagevejen må der jo være smuttet et par nemt tilgængelige snaks indenbords i form af gulerødder i stave.

Bare en historie, og kunne være et godt råd, specielt til børnefamilier. De voksne må også være med.

De små tiltag, de små ændringer, kan føre til de gode og sunde vaner for resten af livet.

En kommentar Tilføj dine
  1. Det lyder som en rigtig god ide. Jeg har selv prøvet noget af noget af det samme, bare med frugt skåret i både. Vi havde altid masser af frugt i frugtskål, men det var begrænset hvor meget der blev spist, indtil vi, som sagt, skar ud i både og – Vupti nu går det som varmt brød.

    Hilsen jacob

Skriv et svar