Drik mælk og tab dig | Kalk binder fedt i tarmen

Drik mælk og tab dig, mælk binder fedt i maven og du taber dig

Mælk er ikke usundt

Forleden så jeg en videnskabelig TV udsendelse om vægttab fra England. Et indslag omhandlede forholdet mellem indtagelse af kalk (Calcium) i forbindelse med et måltid. 2 forsøgspersoner spiste præcis det samme, den ene drak vand til maden,den anden drak et glas mælk.

 

Efterfølgende analyserede man fedtindholdet i afføringen, og det viste sig, som antaget, at testpersonen der havde drukket mælk til maden havde optaget 4 gram fedt mindre end testpersonen der drak vand.

 

De 4 gram gik altså retur i afføringen. Betyder det så at man taber sig hvis man drikker mælk til maden ? – Nu er 4 gram jo ikke alverden, så svaret er jo nok nej, da jo ikke hvis man drikker let eller minimælk, som jo i sig selv indeholder fedt. Svaret må være et lille Ja, hvis man drikker skummetmælk. Skummet mælk indeholder stort set ingen fedt, men indholdet af Kalk der som sagt binder fedtstofferne i tarmen er det samme.

Herunder et par relaterede artikler der også omhandler forholdet mellem Calcium og fedtstoffer:

Mere kalk betyder mindre fedt

Kan man tabe sig af at spise fedtfattige mejeriprodukter som indeholder meget kalk?

Det forsøger forskere fra Institut for Human Ernæring på KU at finde ud af. Elleve forsøgspersoner skal give dem svar på, om man faktisk optager mindre fedt fra kosten ved at spise mange fedtfattige mejeriprodukter. Læs hele artiklen her på dr.dk

 

Kalk er vægtregulerende

Anbefalingerne til den daglige dosis kalk er stigende, og meget tyder på, at det især er kalk fra mejeriprodukter, der har betydning – også for voksne.

Tidligere var det god latin at holde igen med mælken og de øvrige mejeriprodukter, når man først var blevet voksen, ligesom de store ‘proteinchok’ fra en veltilberedt mager bøf også blev kaldt usunde. Men nu tyder al ny forskning på, at stemningen er ved at vende.

Især kalken har vist sig vigtigere for voksne end antaget igennem mange år.

”Den daglige anbefalede dosis herhjemme er 800 mg, mens den i USA er helt oppe på 1.000-1.200 mg, og ud fra dette er der ganske mange, der får for lidt kalk.  Læs hele artiklen her på dr.dk

En kommentar Tilføj dine

Skriv et svar